Pernilla Elmquist logo

Mina påskrecept

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer

Gravad lax

Gravad lax är en riktig klassiker och enkel att göra själv. Du behöver bara lite tid… laxen bör frysas i

Läs mer

Nordic Nachos

Här kommer min nordiska variant på nachos. Jag kör med spröda lättsaltade potatischips utan tillsatt extrasmak och vill du göra

Läs mer

Lingonsill

Jag älskar att lägga in sill och i år provade jag den här!  Lingonen har mycket syra och beska så

Läs mer

Mina köttbullar

Finns det något mer klassiskt än köttbullar? Med potatismos och rårörda lingon. Man kan göra dem precis som man vill

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck