Gin och tonic i all ära … men gin och lime + sill! Detta är en cool, syrlig, lite farlig sill som blivit en favorit på både påsk, midsommar och jul här.
Smaklig måltid!
-
1,5 dl ättika 12 %
-
2 dl strösocker
-
2 dl vatten
-
6 kryddpepparkorn
-
4 enbär
-
2 msk ekfatslagrad gin (går bra med vanlig gin)
-
1 ask inläggningssill
-
zest från 1/2 lime
-
1 salladslök
-
dillkvistar
Gör så här
- Koka upp ättika, strösocker och vatten. Tillsätt kryddppepparkorn.
- Krossa enbären lätt och lägg i lagen. Låt kallna helt.
- Tillsätt gin.
- Skölj av sillen. Torka av och skär i bitar.
- Varva sillbitar limezest, salladslök i tunna skivor och grova dillkvistar.
- Låt dra i minst två dygn i kylskåp.
Lycka till!
Pernilla