Pernilla Elmquist logo

Min coola Gin & Limesill

Gin och tonic i all ära … men gin och lime + sill! Detta är en cool, syrlig, lite farlig sill som blivit en favorit på både påsk, midsommar och jul här.
Smaklig måltid!
  • 1,5 dl ättika 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 6 kryddpepparkorn
  • 4 enbär
  • 2 msk ekfatslagrad gin (går bra med vanlig gin)
  • 1 ask inläggningssill
  • zest från 1/2 lime
  • 1 salladslök
  • dillkvistar

 

Gör så här

  1. Koka upp ättika, strösocker och vatten. Tillsätt kryddppepparkorn.
  2. Krossa enbären lätt och lägg i lagen. Låt kallna helt.
  3. Tillsätt gin.
  4. Skölj av sillen. Torka av och skär i bitar.
  5. Varva sillbitar limezest, salladslök i tunna skivor och grova dillkvistar.
  6. Låt dra i minst två dygn i kylskåp.

 

Lycka till!

Pernilla

Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck