Pernilla Elmquist logo

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här!
Ramslöken är den första vårprimören som sticker upp och jag använder den på olika sätt. Men min favorit är ramslöksmajonnäsen som följt med mig i Sparrisklämman (guldbelönad 2016 som bästa svenska street food rätt) som vi haft med oss i Nordic Street Food sedan starten.
Vill du följa med ut i skogen – kolla in receptet på TikTok!

Lycka till!

 

  • 5 dl ramslök
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vitvinsvinäger

 

Gör så här

  1. Plocka, rensa och grovhacka ramslöken.
  2. Mixa ramslöken med oljan.
  3. Lägg dijonsenap, ägg, salt, vinäger och ramslöksolja i en hög smal burk som passar din mixerstav.
  4. Sätt mixerstaven ända ner i botten av burken ( och behåll den där de första sekunderna tills oljan binder sig med resten) och mixa i korta omgångar.
  5. Fortsätt sedan mixa i några sekunder genom att lyfta mixern upp och ner fortfarande med korta omgångar tills du fått en majonnäs.
  6. Servera med kokt eller grillad svensk färsk sparris. Passar också bra till kyckling och fisk tycker jag.
Lycka till!
Pernilla
Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck