Pernilla Elmquist logo

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket jag älskar. Och jag tycker det är gulligt att servera dem i äggskalen på påskbordet!

Smaklig måltid!

 

  • 1 lök
  • 200 g rimmat fläsk
  • 1 tsk kryddpeppar
  • smör att steka i
  • salt
  • 4 – 6 ägg
  • 1 – 2 dl vispgrädde
  • salt
  • 25 g smör
  • persilja
  • gräslök

 

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skär fläsket i små tärningar.
  3. Stek lök och fläsk i smör i ca femton min tills röran fått fin färg. Krydda med en nypa salt och kryddpeppar. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Knäck ägget försiktigt på toppsidan och skala av skalet till hälften. Häll ut äggula/vitan i en skål.
  5. Vispa ägg och grädda och tillsätt en nypa salt.
  6. Smält smör på medelvärme i en stekpanna.
  7. Häll i ägg/grädden och rör runt försiktigt till du fått en fin konsistens på äggröran.
  8. Ta röran av värmen och vänd i fläsk/löken.
  9. Fyll de tomma äggskalen med röran och toppa med hackad persilja/gräslök.

Lycka till!

Pernilla

Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck