Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket jag älskar. Och jag tycker det är gulligt att servera dem i äggskalen på påskbordet!
Smaklig måltid!
-
1 lök
-
200 g rimmat fläsk
-
1 tsk kryddpeppar
-
smör att steka i
-
salt
-
4 – 6 ägg
-
1 – 2 dl vispgrädde
-
salt
-
25 g smör
-
persilja
-
gräslök
Gör så här
- Skala och hacka löken.
- Skär fläsket i små tärningar.
- Stek lök och fläsk i smör i ca femton min tills röran fått fin färg. Krydda med en nypa salt och kryddpeppar. Låt rinna av på hushållspapper.
- Knäck ägget försiktigt på toppsidan och skala av skalet till hälften. Häll ut äggula/vitan i en skål.
- Vispa ägg och grädda och tillsätt en nypa salt.
- Smält smör på medelvärme i en stekpanna.
- Häll i ägg/grädden och rör runt försiktigt till du fått en fin konsistens på äggröran.
- Ta röran av värmen och vänd i fläsk/löken.
- Fyll de tomma äggskalen med röran och toppa med hackad persilja/gräslök.
Lycka till!
Pernilla