Pernilla Elmquist logo

Nordic Nachos

Här kommer min nordiska variant på nachos. Jag kör med spröda lättsaltade potatischips utan tillsatt extrasmak och vill du göra den vegansk – använd alternativ till gräddfil och röd tångkaviar. Passar så in i bängen bra med ett glas bubbel!

Smaklig måltid!

 

  • 200 g tunna potatischips
  • 4 msk gräddfil
  • 4 msk finhackad rödlök
  • 2 msk löjrom, alt. röd kaviar
  • 2 msk finhackad dill

 

Gör så här

  1. Lägg chips på en stor tallrik.
  2. Spritsa gräddfil över chipsen. Använd spritspåse eller klicka ut med sked.
  3. Strö över rödlök och klicka ut löjrom eller röd kaviar.
  4. Toppa med finhackad dill.

 

Drick en kall öl, ett glas bubbel eller en alkoholfri kolsyrad must

Foto: Peter Erlandsson ur vår annorlunda kokbok som du kan beställa här:  The Nordic Street Food Story & Kokbok

Lycka till!

Pernilla

 

Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck