Pernilla Elmquist logo

Lingonsill

Jag älskar att lägga in sill och i år provade jag den här!  Lingonen har mycket syra och beska så jag ökade upp sockerhalten en aning. En ny sill varje år. Det är min ambition. Detta är 2021.

Smaklig måltid!

  • 2 dl ättiksprit 12 procent
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 400 g inläggningssill
  • 1 rödlök
  • 5 msk lingon
  • 1 tsk rosépeppar

 

Gör så här

  1. Koka ihop ättikssprit, strösocker och vatten. Låt svalna.
  2. Skölj sillfiléerna, torka av dem och skär i så stora bitar som du vill ha dem.
  3. Skala och skiva löken tunt.
  4. Varva lingon, lök, sill och några rosépepparkorn i en väl rengjord glasburk.
  5. Mosa ett par lingon och häll i lagen så den blir härligt rosa. Häll lagen över sillen så den täcker helt. På med locket och  låt stå i två-tre dygn.
Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck