Pernilla Elmquist logo

Rårörda lingon

Detta kan vara ett av de enklaste tillbehören i vår svenska husmanskost. Rårörda lingon! Plocka i skogen eller använd frysta. Se bara till att de är tinade när du rör i sockret. Annars tar det lite lång tid. Funkar till det mesta inom svensk husmanskost!

 

  • 3 dl (250 g) nyplockade svenska lingon, alt. frysta
  • 1 dl strösocker

 

Gör så här

  1. Rensa och skölj lingonen ordentligt. Alternativt tina de frysta. Lägg dem i en rymlig skål.
  2. Blanda lingon och socker och rör om med en sked i omgångar tills sockret löst sig.

Supersmarrigt till Köttbullar, Kåldolmar, Raggmunk

Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck