Pernilla Elmquist logo

Rödbetssallad med getost

Rödbetan slutar aldrig att förvåna. Jag älskar den. Jordig, söt och himmelskt god på alla vis. Här som huvudrollen i en sallad. Och självklart är getosten en superkompis!  Hade några fina lokalproducerade brysselkål i kylen … så varför inte. I med dem och sen en honungsvinägrett.
Smaklig måltid!

4 port

  • 4-6 rödbetor
  • salt
  • 150 g brysselkål
  • salt
  • 1 tsk socker
  • ca 250 g babyspenat
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk honung
  • 2 1/2 msk äppelcidervinäger
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl mandel (alt valnötter el hasselnötter)
  • 1 syrligt äpple
  • getost (alt fårost)

Gör så här

  1.  Koka rödbetor i saltat vatten. Skölj i kallt vatten och gnid av skalet. Skär i bitar.
  2.  Koka brysselkål i lättsaltat vatten och tillsätt socker i ca tio min. Spola kallt vatten och låt kallna. Häll av vattnet och skär i halvor.
  3. Strö babyspenat på ett uppläggningsfat och tillsätt rödbetor och brysselkål
  4. Blanda rapsolja, honung, äppelcidervinäger, några droppar citron,  salt och  några varv med svartpeppar-kvarnen och tillsätt salladen.
  5. Strö över mandel och äpple.
  6. Smula över din favorit-getost.

Lycka Till – Pernilla

Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck