Pernilla Elmquist logo

Blomkålssoppa

När det viner utanför husknuten så är soppa min favoritlunch. Denna enkla och otroligt goda blomkålssoppan gör du på ett kick. Pimpa den med vad du vill OM du vill. T ex riven ost, rostade solrosfrön, rökt lax, brödkrutonger …  Annars är den god bara så här upp och ner.

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • ca 25 g smör
  • 3 dl standardmjölk
  • ca 1,2 dl vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 2 msk créme fraisch
  • ca 1 msk vitvinsvinäger
  • salt efter smak
  • vitpeppar
  • färsk timjan alt. kruspersilja

Gör så här

  1. Grovhacka blomkål, potatis och gul lök
  2. Svetta grönsakerna i smör i några minuter utan att de bränns.
  3. Tillsätt mjölk, vatten och fond. Koka i 20 min och mixa till en riktigt slät soppa. (håll koll på grytan eftersom mjölken lätt bubblar över)
  4. Vispa i créme fraisch och smaka av med vinäger, salt och vitpeppar.
  5. Strö över färsk timjan.

Lycka till!  Pernilla

Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck