Pernilla Elmquist logo

Brantevikssill är bäst!

Jag kan inte leva utan inlagd sill. Hade nog tagit med en burk brantevikssill till den där öde ön. Det här är min absoluta favorit som vi serverade på vårt Annorlunda Hjulbord  när vi drev Nordic Street Food i Lokstallarna. Den här finns med på alla mina sillhögtider … och ibland bara för att den är så god!
Smaklig måltid!
  • 1 pkt (420 g) inläggningssill
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 20 hela svartpepparkorn
  • 20 hela vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk citronpeppar
  • ¼ citron, zest av skalet
  • 2 tsk salt
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 dl strösocker

 

Gör så här

  1. Häll av lagen och skölj sillfiléerna. Torka av och skär i centimeterstora bitar.
  2. Finhacka båda löksorterna.
  3. Mortla svartpeppar, vitpeppar, lagerblad och citronpeppar.
  4. Blanda lök, pepparblandning, citronzest, salt och dill.
  5. Blanda till sist i strösocker.
  6. Varva kryddblandningen med sillbitar i en glasburk och låt stå och dra i kylen i 3 dagar.

 

Servera på danskt rågbröd med smör.  En kall öl och en nubbe är inte helt fel till!

 

Lycka till – Pernilla

Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck