Hej på er allihopa! Vilken fantastisk nyhet vi fick idag! När pandemin slog till och allt ställdes in för Nordic
Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är
Gravad lax är en riktig klassiker och enkel att göra själv. Du behöver bara lite tid… laxen bör frysas i
Här kommer min nordiska variant på nachos. Jag kör med spröda lättsaltade potatischips utan tillsatt extrasmak och vill du göra
Mormor gjorde den. Farmor gjorde den. Mamma gjorde den. Jag gör den. Pressgurkan! Så enkelt och så otroligt god och
Jag är en mack-o-man. Mackolist. Mackomaniac. Men ibland kan det vara gott att hitta ett lite lättare allternativ till brödet.
Detta kan vara ett av de enklaste tillbehören i vår svenska husmanskost. Rårörda lingon! Plocka i skogen eller använd frysta.
Jag är ju en “klar-sill-fantast”, alltså inte ofta krämiga sillar i mina sillburkar, men i år frågade jag min sambo
Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.
Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.