Matnirvana med matjesill
Sommar och matjessill går ihop som ler och långhalm, kaffe med mjölk och Helan och Halvan. Jag älskar den kryddiga
Sommar och matjessill går ihop som ler och långhalm, kaffe med mjölk och Helan och Halvan. Jag älskar den kryddiga
Idag är det Sveriges nationaldag och solen strålar över oss här i stugan. Klarblå himmel och stilla på sjön och
Våren har låtit vänta på sig och många väntar otåligt på att få ta ut grillen. Jag tog fram grillen
I påskas gav jag mig av till en lammgård i Kåseberga för att köpa lamm direkt från gården. Det blev en
Jag är nyförälskad. I gravad regnbåge eller röding. Dessa eleganta laxfiskar blir något annat än att grava kusinen från landet
Sillbordet är som jag sagt så många gånger förr, det viktigaste på mitt julbord och en klassisk inlagd sill är
Sill. Strömming. Sill. Strömming. Ibland säger jag sill. Ibland säger jag strömming. Blir alltid lika förvirrad.I går handlade jag 600
Jag är en sillälskare av stora mått. Skulle bara kunna frossa i sillinläggningar på påskbordet, midsommarbuffén och julafton och mina
Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.
Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.