Pernilla Elmquist logo

En elegant regnbåge

Jag är nyförälskad. I gravad regnbåge eller röding. Dessa eleganta laxfiskar blir något annat än att grava kusinen från landet – den “vanliga” laxen. Inget fel på kusinen från landet, men regnbågen eller rödingen blir så mycket mumsigare tycker jag.

Så här kommer min nya favorit…. varsågoda!

(ca 25 20-25 små tunna skivor)

 • 2 filéer av röding el regnbåge
 • 2 msk socker
 • 2 msk salt
 • 1 knippe dill
 • 1 msk skånsk sötstark senap
 • lite vatten
 • pepparrot
 • ca 20 g löjrom
 • dill att garnera med
 • citronsaft

 

Gör så här

 1. Blanda socker och salt och täck filéerna. Lägg dill på köttsidan och lägg i hop filéerna mot varandra. Lägg fisken i plastpåse och låt grava ett dygn i kylen. Skölj ordentligt och torka av fisken. Skär i tunna skivor och lägg upp på ett uppläggningsfat.
 2. Blanda senap och vatten  och ringla över.
 3. Riv över färsk pepparrot och toppa med löjrom, dill och några stänk citronsaft.

 

Lycka till – Pernilla

 

Relaterad artiklar

Pavlova!

Anna Pavlova var en rysk ballerina som dansade sig jorden runt på 20-talet. När hon turnerade i Australien (eller var

Läs mer

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck