Här kommer min nordiska variant på nachos. Jag kör med spröda lättsaltade potatischips utan tillsatt extrasmak och vill du göra den vegansk – använd alternativ till gräddfil och röd tångkaviar. Passar så in i bängen bra med ett glas bubbel!
Smaklig måltid!
-
200 g tunna potatischips
-
4 msk gräddfil
-
4 msk finhackad rödlök
-
2 msk löjrom, alt. röd kaviar
-
2 msk finhackad dill
Gör så här
- Lägg chips på en stor tallrik.
- Spritsa gräddfil över chipsen. Använd spritspåse eller klicka ut med sked.
- Strö över rödlök och klicka ut löjrom eller röd kaviar.
- Toppa med finhackad dill.
Drick en kall öl, ett glas bubbel eller en alkoholfri kolsyrad must
Foto: Peter Erlandsson ur vår annorlunda kokbok som du kan beställa här: The Nordic Street Food Story & Kokbok
Lycka till!
Pernilla