Jag kan inte leva utan inlagd sill. Hade nog tagit med en burk brantevikssill till den där öde ön. Det här är min absoluta favorit som vi serverade på vårt Annorlunda Hjulbord när vi drev Nordic Street Food i Lokstallarna. Den här finns med på alla mina sillhögtider … och ibland bara för att den är så god!
Smaklig måltid!
- 1 pkt (420 g) inläggningssill
- 1 gul lök
- 1 rödlök
- 20 hela svartpepparkorn
- 20 hela vitpepparkorn
- 1 lagerblad
- ½ tsk citronpeppar
- ¼ citron, zest av skalet
- 2 tsk salt
- ½ dl finhackad dill
- 2 dl strösocker
Gör så här
- Häll av lagen och skölj sillfiléerna. Torka av och skär i centimeterstora bitar.
- Finhacka båda löksorterna.
- Mortla svartpeppar, vitpeppar, lagerblad och citronpeppar.
- Blanda lök, pepparblandning, citronzest, salt och dill.
- Blanda till sist i strösocker.
- Varva kryddblandningen med sillbitar i en glasburk och låt stå och dra i kylen i 3 dagar.
Servera på danskt rågbröd med smör. En kall öl och en nubbe är inte helt fel till!
Lycka till – Pernilla