Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här!
Ramslöken är den första vårprimören som sticker upp och jag använder den på olika sätt. Men min favorit är ramslöksmajonnäsen som följt med mig i Sparrisklämman (guldbelönad 2016 som bästa svenska street food rätt) som vi haft med oss i Nordic Street Food sedan starten.
Vill du följa med ut i skogen – kolla in receptet på TikTok!
Lycka till!
-
5 dl ramslök
-
2 dl rapsolja
-
1 tsk dijonsenap
-
1 ägg
-
1 tsk salt
-
1 msk vitvinsvinäger
Gör så här
- Plocka, rensa och grovhacka ramslöken.
- Mixa ramslöken med oljan.
- Lägg dijonsenap, ägg, salt, vinäger och ramslöksolja i en hög smal burk som passar din mixerstav.
- Sätt mixerstaven ända ner i botten av burken ( och behåll den där de första sekunderna tills oljan binder sig med resten) och mixa i korta omgångar.
- Fortsätt sedan mixa i några sekunder genom att lyfta mixern upp och ner fortfarande med korta omgångar tills du fått en majonnäs.
- Servera med kokt eller grillad svensk färsk sparris. Passar också bra till kyckling och fisk tycker jag.
Lycka till!
Pernilla