Jag är nyförälskad. I gravad regnbåge eller röding. Dessa eleganta laxfiskar blir något annat än att grava kusinen från landet – den “vanliga” laxen. Inget fel på kusinen från landet, men regnbågen eller rödingen blir så mycket mumsigare tycker jag.
Så här kommer min nya favorit…. varsågoda!
(ca 25 20-25 små tunna skivor)
- 2 filéer av röding el regnbåge
- 2 msk socker
- 2 msk salt
- 1 knippe dill
- 1 msk skånsk sötstark senap
- lite vatten
- pepparrot
- ca 20 g löjrom
- dill att garnera med
- citronsaft
Gör så här
- Blanda socker och salt och täck filéerna. Lägg dill på köttsidan och lägg i hop filéerna mot varandra. Lägg fisken i plastpåse och låt grava ett dygn i kylen. Skölj ordentligt och torka av fisken. Skär i tunna skivor och lägg upp på ett uppläggningsfat.
- Blanda senap och vatten och ringla över.
- Riv över färsk pepparrot och toppa med löjrom, dill och några stänk citronsaft.
Lycka till – Pernilla