Pernilla Elmquist logo

Pepprig havtornsill

Nu är det snart jul igen och jag måste ju  lägg in min julsill. I år har jag jobbat väldigt mycket med Nordic Street Food och har inte haft lyxen att planera så värst mycket, så vad gör man…jo, man tager vad man haver.

Och i min frys hade jag en påse vackra havtorn. Älskar havtorn. Gjorde även min påsksill med havtorn. Denna härliga syra och dessa vackra bär är toppen till sill. I år peppar jag sillagen med två olika sorters peppar för att få lite hetta, och självklart min favoritlök – rödlöken. Enkelt och gott!

Pepprig Havtornsill (ca 4 personer)

Lag

  • 1dl ättika
  • 2dl socker
  • 3dl vatten
  • 1rödlök
  • 10 rosepepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 dl havtorn
  • 1 burk inläggningssill ( använder alltid ABBAs)
  • dill

Gör så här:

  1. Koka ihop lagen. Grovmortla alla peppar och tillsätt peppar och lagerblad när lagen är varm. Låt kallna helt.
  2. Skölj sillfillerena ordentligt, torka av dem och skär dem i bitar. Ca 1,5 cm.
  3. Skala och skiva rödlöken tunt.
  4. Varva havtorn, sill, rödlök och dillkvistar i en burk. Häll över lagen och låt stå i två dygn.

Lycka till – Pernilla

Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck