Nu är det snart jul igen och jag måste ju lägg in min julsill. I år har jag jobbat väldigt mycket med Nordic Street Food och har inte haft lyxen att planera så värst mycket, så vad gör man…jo, man tager vad man haver.
Och i min frys hade jag en påse vackra havtorn. Älskar havtorn. Gjorde även min påsksill med havtorn. Denna härliga syra och dessa vackra bär är toppen till sill. I år peppar jag sillagen med två olika sorters peppar för att få lite hetta, och självklart min favoritlök – rödlöken. Enkelt och gott!
Pepprig Havtornsill (ca 4 personer)
Lag
-
1dl ättika
-
2dl socker
-
3dl vatten
-
1rödlök
-
10 rosepepparkorn
-
10 svartpepparkorn
-
2 lagerblad
-
1 dl havtorn
-
1 burk inläggningssill ( använder alltid ABBAs)
-
dill
Gör så här:
-
Koka ihop lagen. Grovmortla alla peppar och tillsätt peppar och lagerblad när lagen är varm. Låt kallna helt.
-
Skölj sillfillerena ordentligt, torka av dem och skär dem i bitar. Ca 1,5 cm.
-
Skala och skiva rödlöken tunt.
-
Varva havtorn, sill, rödlök och dillkvistar i en burk. Häll över lagen och låt stå i två dygn.
Lycka till – Pernilla