Pernilla Elmquist logo

Den ultimata löksillen

Visst är det gott med krämiga sillar, roliga smaker som lakrits och saffran, men inget slår en löksill. Jag brukar köpa “fransk löksill” i affären till helgfrukostarna, men tänkte “Varför gör jag det…när jag kan lägga in min egna löksill?!”

Så jag köpte på mig i stort sätt alla olika sorters lök jag kunde hitta – silverlök, rödlök, , schalottenlök, ramslök och salladslök för att lägga in den ultimata löksillen.
Lagen ska naturligtvis ha en smak av kryddpeppar och senapsfrö, för att tillfredsställa mina inlagda-löksills-krav och några lagerblad förstås.

  • 1 burk inläggningssill
  • 2 dl ättika (12 procent)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 krossade kryddpepparkorn
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 2 lagerblad
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 silverlök
  • 20 gr ramslök
  • 5 cm purjolök
  • 2 salladslökar
  • 1 schalottenlök

Gör så här

  1. Koka ihop lagen med kryddorna och låt svalna helt.
  2. Skölj av sillfiléerna och skär dem i bitar på ca en cm.
  3. Skala och skiva all lök tunt.
  4. Varva lök och sill i en burk/kruka med lock och häll över den kalla lagen. Låt stå i två dygn i kylskåp. Sillen håller ca en vecka i kylen.

Lycka till – Pernilla

Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck