Detta var min entré in i matvärlden. Jag serverade Biff á la Lindström på min uttagning till Sveriges Mästerkock. (jag kom sexa i första omgången 2011) En klassiker som jag haft med mig sedan jag var liten. En riktig vinnare än i dag!
-
400 g blandfärs
-
1 gul lök, finhackad
-
1 dl inlagda rödbetor, finhackade,
-
1 dl inlagd gurka, finhackad
-
1/2 dl små kapris
-
1 ägg
-
1 mosad kokt potatis
-
en skvätt grädde
-
salt & nymalen vitpeppar
-
smör att steka i
-
sky från biffsteket
-
en klick smör
-
2 msk kalvfond
-
5 dl grädde (visp eller mat…upp till dig)
Gör så här
- Blanda snabbt ihop köttfärs, lök, rödbetor, gurka, kapris, ägg, potatis, grädde, salt och vitpeppar till en härlig smet.
- Forma färsbiffar.
- Stek i smör. Ca 3 min på varje sida.
- Red ur stekpannan med lite vatten och sila av lök och köttbitar. Häll tillbaka i stekpannan.
- Tillsätt kalvfond och grädde.
- Låt puttra ihop till en sås.
Servera med kokt potatis, pressgurka, inlagda rödbetor, gröna ärtor och skysås
Lycka till!
Pernilla