Pernilla Elmquist logo

Saken är biff á La Lindström

Detta var min entré in i matvärlden. Jag serverade Biff á la Lindström på min uttagning till Sveriges Mästerkock. (jag kom sexa i första omgången 2011) En klassiker som jag haft med mig sedan jag var liten. En riktig vinnare än i dag!
  • 400 g blandfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl  inlagda rödbetor, finhackade,
  • 1 dl inlagd gurka, finhackad
  • 1/2 dl små  kapris
  • 1 ägg
  • 1 mosad kokt potatis
  • en skvätt grädde
  • salt & nymalen vitpeppar
  • smör att steka i
  • sky från biffsteket
  • en klick smör
  • 2 msk kalvfond
  • 5 dl grädde (visp eller mat…upp till dig)

 

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop köttfärs, lök, rödbetor, gurka, kapris, ägg, potatis, grädde, salt och vitpeppar till en härlig smet.
  2. Forma färsbiffar.
  3. Stek i smör. Ca 3 min på varje sida.
  4. Red ur stekpannan med lite vatten och sila av lök och köttbitar. Häll tillbaka i stekpannan.
  5. Tillsätt kalvfond och grädde.
  6. Låt puttra ihop till en sås.

Servera med kokt potatis, pressgurka, inlagda rödbetor, gröna ärtor och skysås

 

Lycka till!

Pernilla

Dela på facebook
Dela på twitter

Relaterad artiklar

Min ramslöksmajo

Vårkänslorna spirar lika mycket som den vilda ”vitlöken” i våra skogar här i Skåne – ramslöken är här! Ramslöken är

Läs mer

Påskägg!

Glad påsk på er! Här kommer riktigt krydd/smör/ägg/grädd-stinna påskägg. Med smak av kryddpeppar blir det lite kroppkake-feeling på fyllningen vilket

Läs mer
Pernilla Elmquist

Pernilla Elmquist

Mitt nordiska kök

Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.

Pernilla Elmquist

Mina favoriter
Köp vår bok
Upptäck