Köttrespekt och en oxkind
Inget är väl så klassiskt inom den nordisk maten som kött-sås-och-potatis. Det har funnits på “menyn” så länge man kan
Inget är väl så klassiskt inom den nordisk maten som kött-sås-och-potatis. Det har funnits på “menyn” så länge man kan
Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Kalv är ett fantastiskt fint, och lyxigt kött och
Julskinkan är kung på julbordet och under alla år har jag gjort den på samma sätt som min mamma alltid
Inget julbord utan kryddpeppriga köttbullar och i år har jag upptäckt smaksättning med ansjovis! Insåg, när jag stod här i
Jag har aldrig sett en levande älg ute i det fria. Bara på Skansen och andra djurparker. Och jag vet
Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte
Vår stuga ligger i skogen vid en sjö, mitt i Skåne. Vi har stora fönster som vetter mot sjön och
Långkok är en gammal tradition och en teknik som jag tycker om. Visst tar det sin tid, men faktum är
Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.
Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige.