I morgon är det midsommar! Härligt! Och idag strålar solen vid stugan. I morgon ska det regna, men det är ju tradition och det struntar vi i. Eller hur? Vi får ju äta sill! Har f o m i år instiftat en egen kulinarisk utmaning. Årets midsommarsill!
I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band. I år blev valet enkelt.
Jag gick helt enkelt ut och skördade några granskott, skalade en pepparrot, skivade en lök, kokade en lag och la in en femminuterssill.
Varsågoda …årets midsommarsill…
Gransill
(6-8 personer)
Lag
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 burk femminuterssill
- 0,5 dl nyskördade späda granskott
- 0,5 fint skivad rödlök
- Ca2 cm skivad pepparrot
Gör så här:
- Koka ihop lagen och låt kallna.
- Skölj granskotten ordentligt.
- Häll av den gamla lagen på femminuterssillen.
- Varva lök, pepparrot, sill och granskott i en fin kruka eller burk. Häll över lagen och låt stå ett dygn.
P.S Har själv inte smakat den…. Vi får se i morgon om det lyckades.
Lycka till – Pernilla