Snart är det vår! Längtar efter våra primörer. oh en härlig klassiker är Ängamat och självklart serverar jag den med en prickigkorvmacka och ett glas kall mjölk!
-
7 1/2 dl vatten
-
salt
-
1/2 blomkålshuvud i små buketter
-
4 små skalade morötter i skivor
-
1 liten purjolök i skivor
-
100 g strimlade sugar snaps
-
100 g grön sparris
-
3 msk vetemjöl
-
5 dl mjölk
-
salt
-
vitpeppar
-
1 dl vispgrädde + äggula
-
hackad persilja
Gör så här
- Koka upp vatten och salt. Lägg i grönsakerna och låt dem koka i ca 5 min.
- Häll grönsaker och spad i ett durkslag och låt spadet rinna av i en bunke. Häll tillbaka spadet i en kastrull.
- Rör ut mjölet med lite av mjölken.
- Koka upp mjölken tillsammans med spadet.
- Häll i redningen under omrörning och koka i 3–5 minuter. Rör ofta. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ner vispgrädde blandad med äggula.
- Lägg tillbaka grönsakerna i soppan.
- Strössla över persilja.
- Servera med persilja och Skogaholmslimpa med prickig korv.
Lycka till – Pernilla