Rödbetan slutar aldrig att förvåna. Jag älskar den. Jordig, söt och himmelskt god på alla vis. Här som huvudrollen i en sallad. Och självklart är getosten en superkompis! Hade några fina lokalproducerade brysselkål i kylen … så varför inte. I med dem och sen en honungsvinägrett.
Smaklig måltid!
4 port
- 4-6 rödbetor
- salt
- 150 g brysselkål
- salt
- 1 tsk socker
- ca 250 g babyspenat
- 3 msk rapsolja
- 2 tsk honung
- 2 1/2 msk äppelcidervinäger
- citronsaft
- salt
- svartpeppar
- 2 dl mandel (alt valnötter el hasselnötter)
- 1 syrligt äpple
- getost (alt fårost)
Gör så här
- Koka rödbetor i saltat vatten. Skölj i kallt vatten och gnid av skalet. Skär i bitar.
- Koka brysselkål i lättsaltat vatten och tillsätt socker i ca tio min. Spola kallt vatten och låt kallna. Häll av vattnet och skär i halvor.
- Strö babyspenat på ett uppläggningsfat och tillsätt rödbetor och brysselkål
- Blanda rapsolja, honung, äppelcidervinäger, några droppar citron, salt och några varv med svartpeppar-kvarnen och tillsätt salladen.
- Strö över mandel och äpple.
- Smula över din favorit-getost.
Lycka Till – Pernilla