Jag heter Pernilla och är en blandning av helylle och rock´ n ´roll. Nyfiken, rastlös med tokiga idéer, orädd och sätter alltid ribban högt men är aldrig rädd att falla. Reser mig alltid och ger mig fan på att lyckas med det jag tar mig för.
Jag debuterade 2023 med min roman Hel och ren, en autofiction om att växa upp med känslomässig försummelse.
En fristående del två kommer hösten 2025 – Håll Käften å Va Snygg!
2021 skrev jag också den dokumentära kokboken The Nordic Street food Story & kokbok som kom ut 2021 och fler böcker är på väg. Work in progress just nu : Där Magnolian Blommar – en spänningsroman med mystiska inslag om Alice som söker sin identitet i en liten skånsk by, men upptäcker att hennes förflutna hänger tätt samman med byns dolda hemlighet.
Jag lagar nordiskt, street food, husmanskost – allt i säsong på våra nordiska råvaror med en gedigen recept-sajt här från starten 2012. Jag var med i fösta säsongen av Sveriges Mästerkock (kom 6:a) och började matblogga, jobba som kock och matskribent för bla Allers.
2013 startade jag Sveriges enda renodlade nordiska food truck Nordic Street Food tillsammans med min man Jens och van bland annat SM-guld i Food trucks 2016.
Jounalist i grunden (under 25 år) med förkärlek för personporträtt och feature.
En lång fotomodellkarriär bakom mig. Hela 80-talet …när det var som fulast … men som roligast. Och galnast. Därför är jag extremt kameravan. Ingen lyckas ta en normal ögonblicksbild på mig …
Här hittar du mina böcker och länkar till min författarsida och en massa god mat och inspiration i köket.
Välkomna!