Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Nu är´e jul igen! | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Nu är´e jul igen!

Print Friendly, PDF & Email

Hej på er!

Var jag har tagit vägen…? Well…om nu någon frågar och undrar, så “råkade” vi gå och vinna SM guld med vår food truck och Nordic Street Food 2016 och på den vägen är det. Helt galet och fantastiskt på samma gång! Jag har jobbat som ett jehu på min street food business och det går fantastiskt bra! Nyfikna kan kolla in vår FB HÄR.

Därför har jag inte varit aktiv i mitt nordiska kök, men jag har lagat en massa mat i alla fall. Både vår unika street food med helt nya smaker och kombinationer, men också utanför de nordiska ramarna.

Street food i Lokstallarna på Södra Bulltoftavägen 51 i Malmö ( där vi huserar med vagn och truck)

Mycket har hänt men en sak som är säker, det är att julen kommer varje år och jag ÄLSKAR den. Matlagningen i alla fall. inte stressen och all konsumtion. Nej, jag gillar att spendera en vecka i köket med fina råvaror och bara laga. Lägga in sill, ugnsbaka skinka, rulla köttbullar, hitta på ett nytt vegoallternativ, grava röding osv. Jag är nog rätt traditionell av mig och har svårt att slå om till ännu mer grönt, även om jag försöker varje år.

Det Kalla bordet på vårt HJULBORD i Lokstallarna.

Det blir oftast mest sill för mig och jag ser fortfarande varje år att besöken här hos mig går upp när det vankas sill! Härligt!

Ni kan hitta alla mina SILLRECEPT HÄR och bara för att det snart är jul, så kommer här min senaste skapelse i “sillaväg”.

God Jul på er och vi hörs snart igen!

Pernilla

EN GOD BLÅBÄRSSILL

en burk  sillfiléer typ ABBAS inläggningssill
Lag:
1,5 dl socker
1,5 dl ättika
2 dl vatten
5 svartpepparkorn
1 lagerblad
Ca 5-7 cm fint strimlad purjolök
Ca 0,5 dl svenska blåbär
Zest från en kvarts/halv lime
Gör Så Här
1. Koka upp lagen ( ättika, socker och vatten) och låt kallna helt.
2. Skölj av sillfiléerna och torka dem torra. Skär dem i1,5 cm breda skivor.
3. Färga spadet med blåbärssaften så det blir härligt rött.
4. Finstrimla purjolöken.
5.Raspa limeskalet utan att det vita kommer med. Då blir det beskt och kan förstöra hela inläggningen.
6. Varva sillbitar, purjolök och limeskal.
7. Tillsätt lagen, blåbär, svartpeppar och lagerblad.
8.Låt stå i kylen i två-tre dygn.
Kram på er!
Pernilla

Pernilla Elmquist

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.