Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
En uppgraderad senapssill | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

En uppgraderad senapssill

Print Friendly, PDF & Email

Jag är ju en “klar-sill-fantast”, alltså inte ofta krämiga sillar i mina sillburkar, men i år frågade jag min sambo ( som inte är en stor sillätare) vilken sill han ville ha på vårt julbord – och det blev senapssill!
Senapssill…kanske den minst glamourösa sillen, lite tråk-70-tal över den,  och faktiskt en sill jag aldrig gjort.

Men med dagens femminuters-sill och alla fantastiskt goda “senappar” som finns, tog jag tag i att äntligen försöka uppgradera och “glamourifiera”  senapssillen.
Min senapsill är gjord på sötstark senap och dijon och att vispa i oljan med elvisp blev en höjdare för konsistensen på senapskrämen.
Rikligt med dill och gräslök gör sitt också och en liten gnutta riven pepparrot och sen använder jag honung istället för strösocker, och jag måste säga att denna sillen blev riktigt tjusig och god!
MIN GANSKA GLAMOURÖSA SENAPSSILL
4-6 PERS

400 gr fem min sill
2 msk sötstark senap
1 msk dijonsenap
3 msk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
2 msk finhackad dill och gräslök
1,5 dl solrosolja
1 dl créme fraiche
0,5 tsk riven pepparrot
GÖR SÅ HÄR
  1. Häll av spadet och skölj sillen.
  2. Blanda senap, honung, vinäger,dill och gräslök.
  3. Vispa i solrosoljan i en fin stråle.
  4. Blanda i créme fraische och pepparrot.
  5. Blanda i sillen.
  6. Garnera med dill, gräslök och lite riven pepparrot.

god jul och gott nytt år!
Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Carina Axelsson
Reply

Åh, de här sillen måste jag göra till julbordet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.