Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Pepprig havtornsill | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Pepprig havtornsill

Print Friendly, PDF & Email
Nu är det snart jul igen och jag måste ju  lägg in min julsill. I år har jag jobbat väldigt mycket med Nordic Street Food och har inte haft lyxen att planera så värst mycket, så vad gör man…jo, man tager vad man haver.

Och i min frys hade jag en påse vackra havtorn. Älskar havtorn. Gjorde även min påsksill med havtorn. Denna härliga syra och dessa vackra bär är toppen till sill. I år peppar jag sillagen med två olika sorters peppar för att få lite hetta, och självklart min favoritlök – rödlöken.
Enkelt och gott!

 

 

PEPPRIG HAVTORNSILL
ca 4 pers
Lag

1dl ättika
2dl socker
3dl vatten
1rödlök
10 rosepepparkorn
10 svartpepparkorn
2 lagerblad
1 dl havtorn
1 burk inläggningssill ( använder alltid ABBAs)
dill
GÖR SÅ HÄR
1. Koka ihop lagen. Grovmortla alla peppar och tillsätt peppar och lagerblad när lagen är varm. Låt kallna helt.
2. Skölj sillfillerena ordentligt, torka av dem och skär dem i bitar. Ca 1,5 cm.
3. Skala och skiva rödlöken tunt.
4. Varva havtorn, sill, rödlök och dillkvistar i en burk. Häll över lagen och låt stå i två dygn.
God jul på er!
Pernilla

Pernilla Elmquist

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.