Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Syrlig påsksill med havtorn | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Syrlig påsksill med havtorn

Print Friendly, PDF & Email

Påsken på väg och den årliga påsksillen måste ju bara läggas in. Som ni kanske vet är jag en stor sillälskare och försöker hitta på en påsksill, en midsommarsill och en julsill varje år. Nya smaker och spännande kombinationer men också klassiker. Hr hittar du fler SILLRECEPT.

I år satsar jag på havtorn. Gult, syrligt och gott. Det spännande med att prova nytt, är att man inte vet hur slutresultatet blir, men jag testar och provar, så får vi helt enkelt se.
Havtorn är ett bär som gärna växer nära havet och finns färska i augusti/september. Det är syrligt och fullt av C-vitamin. Sägs att det rymmer lika mycket i ett bär som i en hel apelsin. Idag finns dem i frysdisken också, vilket gör det möjligt att använda dem även i påsk.

Syran i bäret måste matchas med sötma och en ett-två-trelag med lite extra socker är ett sätt. Pepprigheten plockar jag från rosépeppar och kryddpeppar och för lite löksmak, den milda purjon, som också är en favorit.
Här använder jag femminuterssillen och kokar ny lag, men det går också bra med inläggningssill. Låt då bara sillen dra ett dygn extra i kylen.
Varsågoda!

HAVTORNSILL

1 burk inläggningssill (el fem min sill)
lag
0,5 dl ättika
1 dl socker (+ en nypa extra)
1,5 dl vatten
1 tsk rosépeppar
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
strimlad purjolök
ca 0,5 dl havtorn

GÖR SÅ HÄR
1. Häll av sillagen och skölj. Skär i centimeterstora bitar. Använder du fem-minuterssill, bara häll av lagen.
2. Koka ihop den nya lagen. Lägg i kryddorna och låt svalna.
3. Strimla purjon.
4. Varva havtorn, sill och purjo i en fin sillburk. Häll över lagen och låt stå i kyl i två dyn. Använder du femminuterssill, räcker ett dygn för att sillen ska ta åt sig smaken.

Glad (snart) Påsk på er!
Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Webbyrå
Reply

Hej, Jag bruka kolla på din blogg, den är jätte snygg, stilren, professionell. hejar på dig :D

Pernilla Elmquist
Reply

Tack tack! Är ute på turné med min food truck och hinner inte blogga så mycket just nu:) men återkommer snart! Hälsar Pernilla

Pernilla Elmquist
Reply

Tack så mycket! Värmer gott:) Kommer vara lite flitigare i höst:) hälsar Pernilla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.