Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Lingon, äpple & pepparkakssmulor | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Lingon, äpple & pepparkakssmulor

Print Friendly, PDF & Email

Julbordet är höjdpunkten på julafton. Jag äter alldeles för mycket, som de flesta gör, som har möjlighet att mumsa i sig julmat på julafton.

Det är mycket sälta, sötma och syra i maten och jag har alltid haft svårt för att göra en efterrätt. Det är längesedan vi övergav Ris a la Mala i min familj. Vem orkar gröt efter ett julbord?! Sen har det varit fruktsallad och glass, men i år hittade jag på en ny liten efterrätt, som kombinerar det bästa av julens söta smaker, äpplen, lingon och peppakaka.

En lingonsviss med äpplen och smulor av pepparkakor. Stek äpplena precis innan servering, och se till att lingongrädden får stå och bli riktigt kall, så får du en härlig kombination av kyla, värme och krisp.
Varsågoda!

LINGONSVISS KARAMELLISERADE ÄPPLEN & PEPPAKAKSSMUL

ca 4 pers

4 msk rårörda lingon (ca 1 dl lingon + 2 msk socker)
2 dl vispgrädde
2 msk gräddfil
8 pepparkakor
1 msk smör
12-16 maränger
2 äpplen
1 msk smör
1 msk socker
kanel

GÖR SÅ HÄR
1. Rör lingon och socker till sockret löst sig.
2.Vispa grädde hårt. Blanda med gräddfil och avrunna lingon) Ställ kallt.
3. Kross pepparkakor i mortel, smält smör och blanda.
4. Grovkrossa maränger.
5. Skär äpplen i tunna skivor och stek dem lätt i smör, socker och lite kanel.
6. Fyll ett glas med marängsmulor. lingongrädde, stekta äpplen,lite lingongrädde, pepparkakssmuloroch några lingon på toppen. Ta marängkrosset och häll i en sil. krossa och “snöa” marängsnö över  glasen.

God Jul!
Pernilla

Pernilla Elmquist

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.