Så var det äntligen dags! Mitt nya projekt – Nordic Street Food – var färdigt att testas ute på gatan. Vällagad mat från grunden på lokalproducerade råvaror i säsong i streetfoodkostym.

Vagnen pa bron 2
Alltså nordisk mat redo för grab and go och dax att ge gatumaten ett alternativ. Inga tillsatser, inga E:n, inga halvfabrikat, inga helfabrikat, inget skräp, utan riktig mat lagat under lång tid med mycket kärlek och tålamod.

Kantarellklamma 2 blogg

Vego i form av kantarellklämma…

hogrevsklamma

 

…och min favorit, högrevsklämman. Båda i fantastiskt bröd från Tunnbrödbageriet i Jämtland.

Dagen till ära hade jag jagat runt för att hitta vår Nordic Street food Crew. Ett gäng glada ungdomar som gillar mat och vill vara med på den här resan som vi kommer göra med världspremiär på Malmöfestivalen den 16-23 augusti.

Streetfood crew

Sara, Josefine, Frej, Dennis, Axel och Matilda. På bilden fattas Jonathan, Vendela, Ossian, Micke och Sofia. Vilket gäng!

Crew 5
Tillsammans ska vi göra Nordic Street food till en succé på festivalen och langa högrev och kantarellklämmor för glatta livet till folket!
I lördags preppade vi hela dan och hackade, kokade, ugnsbakade och skalade eftersom streetfood är vällagad mat från grunden.

Forsaljning!
Och på söndagen stod vagnen där. Kändes fantastiskt och nästan lite overkligt. När man planerat och jobbat för ett projekt under en lång tid, och det plötsligt är dags….då undrar man ”Hur gick det här till?”.
Fulla av entusiasm och redo att rulla klämmor, öppnade vi kl 11.00 och fick vår första kund någonsin ganska direkt – Stella. Kommer aldrig glömma Stella. Och namnet betyder stjärna….ibland undrar man om inte ödet har sitt finger med i spelet. För visst blev det en succépremiär.

Que!

Vi sålde klämmor under hela tiden vi hade öppet och det tog slut i stort sätt på alla ingredienser.

Grundaren av Nordic Street food
Nu laddar vi för Malmöfestivalen där vi kommer att stå på Davidhallsbron mitt i Malmö mellan den 116-23 augusti. Vi slår upp luckan fredagen den 16 kl 11.00. Ses då, streetfoodlovers!

Pernilla&Jens & The nordic street food crew

3 svar

  1. Hej Pernilla, vill bara säga att kantarellklämmorna är hela familjens nya favorit. OTROLIGT gott och underbart att få ett alternativ till dagens övergrepp på vad mat kan, bör och ska vara – en ren njutning för alla sinnen, med ”riktiga” råvaror som en självklarhet. Bra jobbat och tack. Letar upp dig på sta’n för ytterligare matupplevelser.

Kommentarer är stängda.