Igår visade sig stugan från sin allra bästa sida! 24 grader, strålande sol, ekorrar som satt i granen och små pittoreska ekor som sakta gled förbi vår nybyggda brygga.

Sommarmeny - gaster pa bryggan
En perfekt dag för Matklubben att bjuda in till sommarmeny vid sjön.
Nio matglada gäster hade tagit sig hit från stan, för att smaka på mina sommarminnen.

Sommarmeny - musslor

Musslor med tångmajo, matjesill och pepparrotssnaps…

Sommarmeny - gos

…helgrillad gös på fina fat från Ståhl,

Sommarmeny - hogrev på skottkarra

…min dragna streetfood-högrev i finkostym grillad på skottkärra och hemgjord vaniljglass med jordgubbar och krossade drömmar bakade på skrädmjöl.

 

Sommarmeny i stugan 1
Egentligen skulle glassen prydas av smultron på strå, men det fanns för få smultron ute i skogen, så det fick bli säsongens solmogna jordgubbar istället.

Sommarmeny i stugan Vendela plockar harsyra
Jag och Vendela lekte Noma, och gick ut i skogen för att plocka bär och harsyra och som den stadstjej Vendela är, blev hon halvs skräckslagen när hon, klädd i sina flipflops, mötte en stor groda under sin plocka-örter-i-skogen-runda. Men det tillhör det här bo i skogen vid sjön-livet. att möta naturen ansikte mot ansikte. Det ger spänning i tillvaron.

Sommarmeny - till bords
Mina gäster förundrades också över den tama (eller döva) ekorren som fet och frodig, smaskade i sig nötter eller bär uppe i tallen utan att bry sig om ett gäng minglande stadsbor, och man kunde lätt tro att den var beställd för att ge dagen lite extra piff.

Sommarmeny - musslor pa bryggan

Likaså ekorna som sakta roddes förbi i rätt ögonblick nere vid bryggan när mina gäster smaskade i sig vinkota musslor med ätbar tång. Och solnedgången på den klara himlen med solen som en gigantisk apelsin…magiskt.

Solnedgång

Det var helt enkelt en fantastisk dag och kväll i glada matvänners lag och tack till alla som kom, åt och smuttade på vinerna (2012 Chateau Bonnet, 2011 Torricella Barone Ricasoli, 2009 Epicuro Riserva) , som min sambo självklart transformerade till en frågestund och gissningslek på druvor och områden.

Sommarmeny - kocken

Det här måste vi göra om!
Kram!
Kocken

Ett svar

Kommentarer är stängda.