Vad skulle man göra utan drömmar? Drömmar är något fantastiskt tycker jag. Något man inte kan ta på, men som finns där för dig att ”smaka” på, att sträva efter, att bara försvinna bort i. Dagdrömmar, sömndrömmar, framtidsdrömmar och drömmar. Men också mardrömmar och krossade drömmar.

Drömmar 2
Och så finns det kakorna. Drömmar. De är minst lika fantastiska som mina dagdrömmar och mina drömmar om att göra skillnad under jordelivet. Jag är en sån där som försöker mig på att förverkliga mina drömmar…både de i fantasin och de på bakbordet.
Just nu håller drömmen om att starta ett nordisk gatumatskoncept – Nordic Street food – på att bli sann. Helt underbart! Och på lördag ska jag bjuda mina matklubbsvänner på krossade drömmar…inte så farligt som det låter. Med skrädmjöl blir de här drömmarna extra smuliga och har en diffus smak av nötter.
Varsågoda!

Foto Peter Erlandsson

SOMMARDRÖMMAR
Ca 20 ST

Drömmar 1

75 g skrädmjöl (ca 1,25 dl) (går bra med vanligt vetemjöl också. Använd då ett som inte har så hög proteinhalt, eftersom kakorna då lätt blir hårda)
75 g vetemjöl (ca 1,25 dl)
2 g hjortronsalt ( 0,75 tsk)
112 g osaltat, rumstempererat smör
100 g strösocker (ca 1,2 dl)
12 g vaniljsocker ( 1,5 msk)

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Sikta mjöl med hjortronsalt i en bunke.
3. Blanda smör, strösocker, vaniljsocker och kokos i en bunke. Tillsätt mjölet och arbeta försiktigt in till en deg.
4. Rulla ut stänger av degen som är ca 2 cm tjocka. Skär bitar, ca 11 g/bit, och rulla dem till kulor. Lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda dem i ca 20-25 minuter.
Är ugnen för varm, sjunker drömmarna ihop.

Hej Hej
Pernilla

2 svar

  1. Drömmar bakade jag ofta som barn – älskar deras sprödhet och underbara vaniljsmak. Spännande att använda skrädmjöl – det måste jag pröva! Men hjortronsalt..? :) Det är lätt att stava fel.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Kommentarer är stängda.