Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Nordic Street Food rullar! | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Nordic Street Food rullar!

Print Friendly, PDF & Email

Äntligen! Tänk att få förverkliga en dröm!  I dagarna  startar jag upp mitt företag Nordic Street Food med ambitionen att skapa nordisk gatumat lagad från grunden, på lokalproducerade råvaror i säsong.

Ett projekt som jag arbetat på under en tid, som sakta utvecklats under min matresa och som nu landat där den ska vara. På gatan!

Varför? Jo, för att  jag brinner för den nordiska maten, för jag vill höja kvalitén på gatumaten, för att gynna lokala producenter, för att laga mat från grunden, för att använda råvaror i säsong! Ja, för att Nordic Street Food behövs.

Jag har länge funderat över gatumaten. Visst gillar jag “en grillad med bröd” och ibland blir det en hamburgare eller falafel, men jag vill ha ett alternativ de dagar jag inte står vid spisen, eller när jag inte har möjlighet att gå ut på restaurang.

Jag vill ha bra mat även då. Med ett tydligt tänk och ambition. Mat som är fräsch, lagad från grunden och skapad efter våra förutsättningar här upp i Norden. Men när jag började se mig omkring, lyfta näsan från finkrogar och hemlagad husmanskost,  fanns det inte att få tag på. Så jag bestämde mig för att sluta tänka och nu kör jag igång.

Min ambition är att Nordic Street Food kommer  att finnas i en vagn, en foodtruck eller en liten gatukökskiosk  och vi kommer erbjuda nordisk mat, lagad från grunden, med lokalproducerade råvaror i säsong.

Min vision är att Nordic Street Food ska kunna växa sig stort, spridas i Norden, England och USA, där street food och nordisk mat är hett.
Jag vill helt enkelt skapa ett alternativ till den gatumat som finns idag för att det är på tiden att även den maten vi äter på gatan ska vara bra mat, med hög kvalité för alla som är på väg någonstans.

Vi börjar i liten skala. Premiären blir på Malmöfestivalen den 16-23 Augusti, då vi kommer stå i vår vagn på Davidhallsbron vid Södertull och langar högrevsklämma och svampmacka.

Efter det kommer ni via FB få reda på var vi befinner oss och följa med i vår utveckling. Om ni vill och gillar det här alternativet, så kommer Nordic Street food att slå rot på en gata nära dig.

Följ oss på FB,  NORDIC STREET FOOD där du får reda på allt som händer. Resan har bara börjat!

Välkomna!
Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Åsa/Keramikrik
Reply

Hej Pernilla
Äntligen!! Det här har jag tänkt på i åratal! Att ingen kommit med något sånt tidigare! Korv och hamburgare i all ära, men det här låter ju toppen! Här i Gävle har vi även en strömmingsvagn, men annars saknas det verkligen någon fräschare typ av snabbmat när man är på språng. För att inte tala om den ofta urusla maten man kan få när man stannar till vid Sveriges vägkrogar. Jämför med många länder i övriga Europa där man kan få fräsch, snabb och god mat vid vägarna.
Din satsning kommer säkert att bli succé.
Stort lycka till önskar jag dig.
Kram från Åsa, en matnörd i Gävle.

Pernilla Elmquist
Reply

Hej Åsa! och tack för dina glada hejarop! Jag tänker ge mig “den” på att göra detta, så snart ses vi kanske i Gävle! Företaget kommer också att bli ett franchising företag framöver. Kanske du vill driva en egen vagn? Håll koll på vår FB sida för hur Nordic Street Food utvecklas! Kram Pernilla

Åsa/Keramikrik
Reply

Klart jag ska fortsätta följa dig (gör jag redan) och likaså företaget på FB. Hoppas att få se er i Gävle så småningom!
Kör hårt!
Åsa

Kimberly O
Reply

What a great idea – I’m from Canada (but now living in Uppsala) and I’ve definitely noticed the lack of food trucks (and quick and good quality “fast food”) around Sweden! Hopefully I’ll come across your truck in the near future! Best of luck. xoxo

Pernilla Elmquist
Reply

Thanks! I thought i was about time to ad some nordic food to streetfood and we really need some good food on the streets up here! Hope to see you to! Pernilla

[…] och de på bakbordet. Just nu håller drömmen om att starta ett nordisk gatumatskoncept – Nordic Street food – på att bli sann. Helt underbart! Och på lördag ska jag bjuda mina matklubbsvänner på krossade […]

Martin
Reply

Vilket bra initiativ!! Har också saknat vällagad lunch i stan! Foodtrucks känns som ett klockrent koncept för Sverige. Kom upp till Göteborg centrum så lovar jag att komma och köpa lunch hos dig! Kanske ett gästspel under kulturkalaset?

Lycka till med satsningen!!

Pernilla Elmquist
Reply

Tack Martin! Ja, vi hoppas komma upp till både Göteborg och Stockholm så snart vi kan:) Ge dig till känna då, om du kommer förbi! Hälsar Pernilla

Yvonne Segerheden
Reply

Äntligen ! Säger även jag, har varit så frustrerande att leta efter nyttig o god mat som inte finns. Jag vill driva ditt koncept ! Bor i Skåne nära Helsingborg. Jag har branschvana :)

Pernilla Elmquist
Reply

Hej Yvonne! Vad kul att du gillar oss så skarpt. Kan faktiskt finnas möjligheter till att driva Nordic Street food framöver. Du kan väl maila mig lite mer om dig själv och ett cv, så får jag se vad du har gjort. Är på jakt efter människor som brinner för den goda nordiska maten:) Mala på pernilla@nordicstreetfood.com.
Hälsar pernilla

Annica Irene Andersson
Reply

Hejsan!Jag heter Annica Andersson och kommer från Göteborg,Jag har bott i Rom,Italien i drygt 23 år tills för 1 år sedan,och har nu lust att sälja italiensk mat i en sådan där käck buss,men vet inte hur detta går till.Jag vet inte vem jag ska vända mig till för tillstånd och frågor och frågar nu dig istället.Hoppas att du kan hjälpa mig! jag blev tipsad av dig Ann Persson på livsmedelsakademin..
Tack på förhand!
Med vänliga hälsningar Annica

Pernilla Elmquist
Reply

Hej Annica!
Jag har haft fullt upp ute på “gatan” och nu nalkas jul Men jag svarar gärna på dina frågor efter helgerna. Maila mig på pernilla@nordicstreetfood.com med dina frågor så svarar jag!
Hej hej
P

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.