Idag är det Sveriges nationaldag och solen strålar över oss här i stugan. Klarblå himmel och stilla på sjön och jag funderar över vad nationaldagen egentligen betyder för mig. Jag måste erkänna att jag inte firat speciellt mycket och ofta fast jag egentligen tycker att man kan uppmärksamma sin nationaldag på ett eller annat sätt.

Natinalfrulle

För mig är det naturligtvis maten som kommer i första hand. Det blir lite av en lill-midsommar för mig, med sill, ägg, kaviar, knäcke och jordgubbar. Frukosten idag njöt vi på uteplatsen med utsikt över sjön med solen i ögonen och fågelkvitter i öronen.

Matjesill nationaldag

Pittoreskt så det förslår. Sverige visar sig från sin allra bästa sida idag här ute i skogen och en sån här dag finns det inget godare än en matjesillfilé, färskpotatis, brynt smör och lök.

Varsågoda!

MATJESILL, FÄRSK PORTATIS, BRYNT SMÖR & LÖK

4 pers

4 matjesillfilléer
8 färskpotatisar
2 ägg
1 rödlök
1 knippa gräslök
4 msk gräddfil
smör

GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen i saltat vatten med dill.Låt svalna och skär i bitar.
2. Koka äggen så här. Lägg äggen i kastrull. koka upp vattnet. Dra från plattan sätt på locket och låt stå i tio minuter. Skölj i kallt vatten, skala och hacka.
3. Finhacka rödlök och gräslök.
4. Bryn smöret och skeda över sill och potatis.
5. Klicka över gräddfil.

Ha en fin nationaldag!
Pernilla

 

Ett svar

  1. Låter jättegott och härligt att se Kalle på bordet bland det svenskaste jag vet

Kommentarer är stängda.