Idag är det Alla hjärtans dag. Läste i morse att det sägs att prästen Valentin i Rom (år 269), vigde kärlekspar enligt en kristen ritual trots förbud och blev avrättad för det. När han skulle gå döden till mötes, skickade han ett kort till sin fästmö ”Fån din Valentin” med en bukett blommor från sin trädgård. Och därför äter vi kärleksmåltider, ger varandra choklad och hjärtan och köper blommor i parti och minut.

Blogg 12

Visst är det en vacker tanke att ge kärleken lite extra uppmärksamhet idag, men jag tycker man ska älska alla dagar i veckan. Att alltid bry sig om sin omgivning och att respektera varandra.  Men inget av detta lyckas man speciellt bra med om man inte älskar dig själv.

Inte på ett egoistiskt sätt utan att våga se på sig själv, med allt vad det innebär av fel och brister, goda och dåliga egenskaper, och att våga växa som människa. Göra något åt sig själv och bli den man är menad att vara.  Först när man  älskar den man är kan man genuint älska människor omkring sig och dela med sig av sig själv. Så ge dig själv lite extra kärlek idag (och alla andra dagar också)….och bjud sen dina nära och kär på en god middag.

Love!

SURDEGSFRITERAD BLÄCKFISK, PILGRIMSMUSSLA OCH AIOLI

Surdegsfriterade skaldjur

 

RIMMAD SKREI (eller torskrygg) BLOMKÅL BETOR OCH SYRLIG DILLSÅS

 

Skrei - fixad

CHOKLADMOUSSE Á LA JULIA CHILD

mousse

 

Ha en fin Alla Hjärtans Dag!
Pernilla