Ibland är man lyckligt lottad som matskribent. För att få lite koll på läget, hamnar man då och då på pressvisningar som vill berätta om nya produkter, trender och andra goda nyheter.

Idag hamnade jag på kafferep på Mat&Vin  Slottsparken här i Malmö. Och inte vilket kafferep som helst, Årets Konditor Josefine Baumann bjöd på sin version av det moderna kafferepet tillsammans med Dan Sukker och deras söta produkter. Jag är ju ingen efterrättsmänniska egentligen, men det här kunde jag inte motstå eftersom bakning är en utamning för mig och något jag bara måste lära mig mer om.

Vi fick en lektion i att koka tryffel med olika sötningvarianter och jag ska faktiskt prova på alla tre hemma i mitt kök nästa gång jag ska försöka göra tryffel.

På bordet hade Josefine dukat upp sin vinnartårta från Årets Konditortävlingen och en mängd andra godsaker som vi fick provsmaka med ett glas bubbel. Hur smarrigt som helst och så många godsaker har jag inte ens ätit på ett helt år tror jag.

Jamenar, jag ÄR ingen macaronmänniska, men de här små rosa, gula och vita minimacaronerna var ljuvliga.

Minibakverk är annars trenden inom konditorbranschen och alla stora fluffiga bakverk kan nu ta semetster ett tag. Allt ska vara smått och vi ska kunna äta flera olika bitar istället för en stor.

Josefine berättade också om sin mormor som den stora inspirationskällan och hennes ”Wretman” – en grön och rosa mandelkaka med lime och hallonpannacotta, fick mig också att fara tillbaka i tiden och minnas den gröna mandelkakan. Tror att både min mormor och mamma bakade den.

Med insipration och väldigt mätt i magen, cyklade jag hem och funderade på när jag skulle kunna behöva lite tryffel nästa gång. När som helst helt enkelt!

Hejhej
pernilla