I går var jag hemma hos familjen Skogström och hälsade på. Nej, inte riktigt men jag var på invigningsmingel i nya Mat&Vin Slottsparken där årets Kock 2006 och tvåfaldig OS-guldvinnare Peter J Skogström just precis tagit över det lilla ”skjulet” i parken och öppnat en matoas för oss matälskare. Äntligen säger jag!

Familjen i parken – Marie Skogström, Lisa Nilsson och Peter J Skogström

Det kändes verkligen som att komma hem till en familj som man känt länge, som bryr sig om sina gäster och vill att alla ska känna sig på hemmaplan.

Inget pretentiöst, utan mysigt, välplanerat och gott. Man äter och umgås och ”loungar” lite, mitt i parken, mitt i stan.

Vi fick provsmaka små munsbitar av vad köket hade att erbjuda för dagen och det var härliga smaker.

Jag älskar när varje smak hittar fram i varje lite munsbit och ändå harmonierar på tallriken. Och ostron….jag är ju nyfrälst på ostron, så den lilla amuse bouch-brickan fick både mig och syrran på sagolikt gott fredagshumör.

Marie Skogström, kock och dessertchef hade skapat de små förträffliga tryfflarna och härlig choklad med salt och chili. Alla dessa munsbitar lovar gott inför en riktig middag framöver.

Att vi sedan blev serverade rikligt med goda bubblor av somelier Lisa Nilsson, gjorde inte saken värre. Vi trivdes som fiskarna i vattnet och ville inte gå hem helt enkelt.

Kändes som himlen var precis runt hörnet

Det är just trivsamheten i restaurangen som är speciell. Känslan av att vara hemma hos någon och njuta av god mat och trevligt sällskap. Dessutom håller man kurser här och jag kommer nog sikta in mig på en matkurs med Sayan Isaksson från Esperanto i Stockholm, två i SushiVM 2009 och den kock vi fick en Master Class av när jag var med i Sveriges Mästerkock 2011.

I det här ”skjulet” har det varit allt från glasskiosk till kafé och grekisk taverna. Nu har Slottsparken äntligen fått en värdig restaurang i lokalerna och jag har fått ännu ett smultronställe i Malmö. En definitiv sommarfavorit hos mig.

Hej hej
Pernilla