I morgon är det Alla Hjärtans Dag. En dag för att visa sin kärlek lite extra…men jag tycker man ska göra det varje dag, så gott man kan. Men visst…om man inte hinner i vardagen att ge varandra lite extra uppskattning, är det inte fel att det kommer en påminnelse om att ge varandra lite extra uppmärksamhet.

För mig är mat och Alla Hjärtans Dag det som jag i första hand tänker på…eller i andra hand….Mat är kärlek på en tallrik och här kommer ett menytips från mig, fyllt av kärlek!

Varsågoda!

AMUSE BOUCHE

En amuse bouche ska sätta fart på smaklökarna  och är det Alla hjärtans så är det…Jag vill börja med en liten sexig munsbit. Spännande, ovanlig och långt ifrån vardagen. Den är passionerad och en fingervisning om vart den här kvällen ska ta vägen…

HETA OSTRON MED CHORIZO, GURKA-OCH VODKAGELÉ

Till det dricker vi  Bollinger Special Cuvée Brut (nr 7418)

FÖRRÄTT

Till förrätten vill jag värma min älskade med en lyxig soppa. Jordärtskockan är toppen just nu och om du vill lyxa till den här soppan, byt ut bacon och potatis mot några räkor en pilgrimsmussla eller kräftstjärtar.

JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED BACKONKRISP OCH POTATISTÄRNINGAR

Till soppan dricker vi   Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc (nr 5798)

HUVUDRÄTT

Jag är mycket inne på fisk just nu och sedan jag lärde mig filéa fisk, har det blivit mer och mer av den varan. Huvudrätten tipsade jag om häromdagen. En ekologisk Regnbåge med svart pasta. Lyxa gärna till den med lite skaldjur eller löjrom på toppen.

REGNBÅGE MED SVART PASTA OCH BONDBÖNOR

Till regnbågen dricker vi Tim Adams Semillon (nr 99129)

EFTERRÄTT

En häftig avslutning till den här menyn är min lakritspannacotta. Jag kallar den Heaven and Hell och den känns som en passionerad avslutning på min meny för Alla Hjärtans Dag.

HEAVEN AND HELL (Lakritspannacotta med hallonsås)

Till den svarta avslutningen dricker vi en cava med bubblor. Delapierre (nr 7736),

Ha en härlig Alla Hjärtans dag och älska mycket!

Pernilla

2 svar

 1. Vilken härlig meny!!! Men måste fråga – jag får alltid så himlans ont i magen av jordärtskockor… Kan man göra något för att minska ”gaseffekte”?

  Annika

  1. Hej! Har kollat lite och hittat följande svar på http://www.forum.odla.nu
   ”De innehåller kolhydraten inulin och det kan ge lite extra aktivitet i tarmen eftersom inte kroppen tar upp den så får bakterierna plötsligt mycket mat att festa på!
   Man kan nog inte minska mängden inulin på något sätt. men man kan blanda upp jorsärtskockan med potatis, eller om man äter den regelbundet så anpassar sig tarmfloran.”
   Hej Pernilla

Kommentarer är stängda.