Snart sätter jag mig på tåget på väg mot Stockholm för att gå på Årets kock 2012. Fick en fråga av en tjej på FB om jag skulle vara med….jag log för mig själv. Så snällt sagt av henne, men här är det nog en helt annan nivå på matlagningen. Men tävlingen skulle ju behöva lite kvinnor bakom grytorna också…

I år sänds inte tävlingen i tv, men du kan se den live på eras HEMSIDA och jag är riktigt nyfiken på vad årets finalister  kokat ihop.

Här är listan på årets finalister

Leo Frodell, Pontus!, Stockholm
Albin Wessman, Adam & Albin Matstudio, Stockholm
Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Stockholm
Daniel Engellau (tidigare Johansson), Lux Stockholm, Stockholm
Fredrik Lagberg, Görvälns slott, Järfälla
Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm

Jag kommer spana in lite av årets mattrender och rapportera för både Allers och här på bloggen, och jag ska träffa gamla Mästerkockskompisar från förra säsongen av Sveriges Mästerkock.

Vi kommer gå ut och äta tillsammans på kvällen och prata gamla minnen, medan den nya säsongen av Mästerkocken kör del två av finalen. Och det ska bli hurt kul som helst.  Får titta på TV 4 Play och se hur det går för årets finalister. Vill ni kolla in några av de nya Mästerkockarnas bloggar så hittar ni länkar till dem på min första sida, längst ner på sidan HÄR.

Nu måste jag packa färdigt och ta mig ner till stationen. Följ mig gärna på TWITTER och FACEBOOK under morgondagen så får ni veta vad som händer.

Återkommer…..

Pernilla/matreporter