God fortsättning på er allihopa!

Nu är väl all julmat uppäten…eller? Släng inte utan försök använda fantasin och skapa nya mellandagsrätter av det som finns kvar. Gör en pyttipanna av skinkan, revbensspjällen och prinskorven. Eller en spagetti Carbonara av julskinkan, ett ägg och riven cheddarost. Använd laxen till en laxpudding,  som fyllning till omelett eller till en krämig pasta, men försök att inte slänga för mycket mat.

Fotot Peter Erlandsson

Och när julmaten är uppäten, är det hög tid att planera inför Nyårsfton. Årets fest! Jag älskar nyårsafton. Dels för att det gnistrar och glimmar lite extra mycket, man kan dricka hur mycket champagne som helst  men mest för att jag träffade min stora kärlek just på nyårsafton. Så därför firar vi lite extra just den här dagen.

I Allers nr 28 (ute onsd 28 dec) bjuder jag på en lyxig trerättersmeny som du kan förbereda mycket i förväg. Du kan också titta på mina tips här nedan och mixa ihop din egen ”trerätters” att bjuda vänner och bekanta på.

Varsågoda!

Förrätter

PILGRIMSMUSSLA MED ÄPPELPURÉ, ÄPPELKUBER, BACON OCH BÖNA

GROV TARTAR PÅ SALMALAX, GURKA, ÄPPLE OCH PEPPAROTSKRÄM

OSTRON OCH CHAMPAGNE

Huvudrätter

HJORTYTTERFILÉ MED PUMPAPURÉ,  SVART TRUMPETSÅS,   UGNSBAKAD LÖK  OCH VINÄGERKOKT SPETSKÅL

SMÖRSTEK RÖDING MED LÖJROMSÅS, SPARRISPOTATIS OCH UGNSSTEKTA TOMATER

ANKBRÖST MED PLOMMONSÅS, MANDELPOTATISPURÉ, EDAMEBÖNOR OCH PICKLADE GRÖNSAKER

HALLONMOUSSE MED HONUNGSFLARN

CHOKLADFONDANT MED FÄRSKA BÄR

EXOTISK PAVLOVA

Gott nytt år!
Pernilla