I morgon är det Lucia. Jag brukar alltid gå upp tidigt på morgonen och lussa för mina barn och min sambo, men OM de vill sova ut, tar jag en nybakad lussekatt, en svart kopp kaffe, tänder ljus och titta på Luciatåget på tv.  I år är det första gången jag helt enkelt inte hinner med att baka lussekatterna eller titta på lucia på tv.

Egentligen är sanningen den, att jag idag har två olika platser där jag lagar mat och bakar. Hemma på min gata i stan och ute i min stuga på landet. Köksassistenten står i stan och elvispen är på landet. Borde fungera bra, tycker ni, men det visade sig igår, när jag köpt alla ingredienserna till mina lussekatter, att degkrokarna till elvispen, som är på landet, var i stan och degkroken till köksassistenten, som är i stan, är på landet! Typiskt.

Ok, göra degen för hand då. Men det har helt enkelt inte funnits tid idag. Har haft full upp sedan sex i morse, och tidigt i morgon åker jag till Göteborg och lagar Fiskgryta på Musikhjälpen. Så här kommer några länkar till andra lussebagare som får tipsa er om sina lussebak.

SMASKENS bakar lussebullar med två olika smaker. Alla gillar ju faktiskt inte saffran.

Pickipicki bakar smaskiga saffransskorpor.

Söta Saker tipsar om flera olika lussebullar…eller lussekatter…eller vad vi nu vill kalla dem.

Kardemumma Gumman skippar lussebullen och gör… Saffransmacarons med Clementincurd samt Vitchokladganache med Kardemumma.

Och HÄR finns mitt recept från förra året. Faktum är, att jag hade gjort precis lika dant i år!

Glad Lucia på er och vi kanske ses i Göteborg!
Pernilla