Jag har väldigt svårt att motstå doften av varm, röd glögg som sätter sprätt på tindrandet och som ger en föraning om att  julafton är runt hörnet. Och visst är det härligt att dricka varm glögg ute på stan när stora snöflingor faller och man strosar runt bland glittrande lampor, hör julsånger från nån gosskör och bär på vackert inslgna klappar med stora rosetter….hm…det där var nog från någon film jag sett.

Riktigt så där brukar det ju inte bli. Julen i skåne brukar regna bort och temperaturen ligger ofta på några plussgrader. Strosande, brukar bli stressandet istället och den röda, varma glöggen är alldeles för sötsliskig. Det står ju alltid kvar en flaska röd starkvinsglögg på hyllan efter jul, som är helt malplacerad resten av året….så det här året gör jag min egen glögg. Och den ska vara vit. Och kall!

PÅ mitt adventsbord hittar du SAFFRANSBRIOCHE, HEMRÖKT LAX, PEPPARKAKSCHEESECAKE, SILL&NUBBE och PATÉMOUSSE.

Varsågoda!

MIN VITA GLÖGG
Ca 1 l
Ca 10 min + 1 dygn

1 flaska torrt vitt vin (Välj ett torrt vitt vin på Chardonnaydruvan. Det behöver inte vara ett dyrt vin)

2 dl strösocker
en liten bit ingefära (ca 2 cm)
12 kryddnejlikor
2 kanelstänger
1 msk apelsinskal för bakning
1 dl okryddad vodka
Is

GÖR SÅ HÄR
1. Häll vinet i en kastrull.
2. Tillsätt socker och värm på svag värme tills sockret löst sig.
3. Tillsätt alla kryddorna och stäng av värmen. Låt glöggen stå och dra i kastrullen under lock över natten.
4. Sila bort kryddorna, häll glöggen på en vinflaska och kyl. Servera med isbit.

Hej hej
Pernilla

3 svar

    1. Tack:) Det är ett nötbräck som jag provade till glöggen.

      150 g blandade nötter och torkad frukt
      50 g smält smör
      0,5 dl socker
      1 msk honung
      Kanel

      GÖR SÅ HÄR
      1. Smält smöret och mixa nötterna i en mixer. Blanda ihop smör, socker honung och nötmix.
      2. Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut nötmixen på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Håll koll så det inte bränns.
      3. Låt svalna och bryt sen bitar och lägg upp i en skål.

      Hej hej
      Pernilla

Kommentarer är stängda.