Hej på er allihopa!

Idag börjar mina Allersreportage att dyka upp. Jag har ju firat både jul, midsommar och påsk under sommaren, men så är det i tidningsvärlden.

I det nya numret av Allers (47)  minglar jag med några vänner och bjuder på lite olika smakbitar som passar i advent.

Ni kan också få lite tips på hur man röker lax hemma på spisen. HÄR hittar du receptet.

Jag gillar den här tiden på året. Tända ljus, god mat, mingel med vänner och även om jag efter varje jul är ganska trött på skinka, köttbullar, lussebullar, glögg och sill….så är jag lika barnsligt glad när det börjar lacka mot jul igen och jag får börja laga julmat.

Hoppas du hittar något som inspirerar dig!
Hejhej!

Pernilla

2 svar

  1. Hej!
    Jag undrar var receptet finns till den runda cheesecaken med valnötter som är längst fram på bilden. Har den varit i någon tidning så har jag missat det. Kan man få receptet av dig tro?

    Carina

    1. Hej Carina! Receptet finns i Allers nr 47. Förra veckans nummer. Men här får du det av mig. Lycka till! Pernilla

      BLÅMÖGELCHEESECAKE MED KANDERADE VALNÖTTER OCH PÄRONPURÉ
      Ca 12-16 bitar
      Ca 30 min + ca två timmar i kylen

      ca 200 g krossade pepparkakor
      125 g smält smör
      200 g Philadelphia cream cheese
      125 g blåmögelost (jag använde Danablue Castello)
      0,5 dl crème fraiche

      En form, ca 20 cm i diameter med löstagbara kanter

      GÖR SÅ HÄR

      1. Krossa pepparkakorna med en mortel eller i en mixer. TIPS! Lägg pepparkakorna i en plastpåse och kavla sönder dem med en brödkavel.
      2. Smält smöret och blanda med pepparkakssmul. Tryck ut kaksmulet i formens botten och en bit upp på kanten.
      3. Vispa philadelphiaost, blåmögelost och crème fraiche till en kräm.
      4. Bred ostkrämen i ett jämnt lager över pepparkaksbotten och ställ kallt i ca två timmar eller tills den stelnat en aning.
      5. Garnera med kanderade valnötter och päronpuré.

Kommentarer är stängda.