Trött i fötterna och lite ont i ryggen, men riktigt riktigt glad och nöjd. Idag har jag lagat blomkålssoppa till IT-företaget Stratiteq och deras gäster. 75-80 hungriga besökare skulle serveras soppa med goda tillbehör. Jag insåg ganska snart att det behövs hjälp till de här soppluncherna, och idag fick min äldste son, Kalle, 17 rycka in. Det var premiär för honom i köket och jag har väl anat att det finns en liten, liten gnista av intresse för att laga mat, även om den varit ganska väl dold.

Till saken hör att det är höstlov och vilken sjuttonåring gillar att gå upp halv sex för att jobba stenhårt till klockan två? Men när det kommer till behovet av att tjäna en slant….då är moroten stark nog.

Halv sju fick jag upp Kalle och tillsammans åkte vi till Le Boulangerie för att hämta vårt fantastiska bröd till lunchen. Härligt kolsvart kolbröd och frasiga surdegsbaguetter. Kalle gick nästan i sömnen när vi tittade in i bageriet, men när han fick syn på en pizzaliknande macka med kripsigt bacon….då vaknade han till. Att han sen fick en coca cola till frukost….det står jag helhjärtat för idag. Inget som annars någonsin händer hemma hos oss. Men (snabb) energi var kodordet för dagens sous chef och det satte fart på honom.

Han skar blomkål och brödkrutonger. Han puréade all soppa med mycket stor nogrannhet och han hjälpte till att städa. Han smakade av soppan och påpekade att den första omgången hade mer crème fraische (syra)  än den andra….vilket fick mig att inse att killen har en utvecklad smakpalett!

Han var också lugn och sansad i köket  t o m när elen gick….vilket kunde fått mig attt börja flippa ut eftersom jag hade fyrtio liter soppa att laga. Men han var lugn och det smittade av sig. Till slut fick de ordning på elen och vi hann precis i tid till lunchen skulle serveras.

Jag är en oerhört stolt mamma idag och utan Kalle hade det inte gått så bra som det gjorde! Tack Kalle!

Här hittar ni receptet på dagens soppa – BLOMKÅLSSOPPA MED BACONKRISP, LAGRAD ALLERUM  OCH KRUTONG

Hejhej
Pernilla