Vi vann! Riktigt kul att Sveriges Mästerkock tog hem priset för bästa dokusåpa i går på Kristallengalan. Satt framför tv:n och höll tummarna för mästerkocken Louise Johansson som var på plats tillsammans med Markus Aujalay och producenten Lena Styren. Skymtade också Jessica Frej vid bordet mästerkocksbordet i full galastass.

Och för att fira vinsten har jag satt ihop en Mästerkocksmeny för helgen åt er.

Varsågoda!

Mandelpotatis med rökt makrill, pepparrotskräm, kaviar och dillolja

Ugnsstekt fläskkarrè med rotfrukter och plommonsås

Knäckig rabarberpaj med hemlagad vaniljkräm

Och till det dricker vi ….

Domaine Santa Duc, Gigondas 2006 för att prova tillsammans med karrén, rotfrukten och plommonsåsen. ( Årgång 07 hittar du på systemet) Ett höstigt och lite kärvt vin, med doft av mörka bär, torra vinbärskvistar, utomlandslakrits, multna höstlöv under gummistövel och en svag bris av plommon( ?). Smaken var en aning kärv och alkoholig tycker jag, men efter en timme, hade vinet ändrat karaktär en aning och en fylligare smak av mörka bär, sura viläppelkart och en aning citrongräs titta fram. Det var mycket taniner kvar, vilket vittnar om att detta skulle kunna ligga ett par år till, men till rotfrukterna och köttet smakade det utmärkt. Vi insåg att en syrad grönsak, som syrad vitkål eller morötter skulle lyft hela smaken på mat och vin ihop.

Ha en härlig helg!
Pernilla