Idag är det lördag och jag drar till skogs (stugan) med min goda väninna Pernilla . Vi ska grilla, dricka gott vin, babbla och uppdatera oss efter ganska lång tid.

Det ska blir riktigt mysigt och kul. Så därför lämnar jag datorn hemma och tänker laga mat UTAN att skriva upp receptet och fotografera det.

Men jag vill inte lämna eventuella läsare utan tips på god helgmat. Här kan du titta på några goda recept som kan passa nu i helgen.

UGNSTEKT KYCLING MED VÅRPRIMÖRER

CONFITERAT SIDFLÄSK MED POTATISSALLAD

FJÄLLRÖDING MED SYRADE GRÖNSAKER OCH JORDÄRTKOCKSPURÉ

HALLONMOUSSE MED HONUNGSFLARN

Ha en riktigt mysig helg!
Pernilla

3 svar

  1. Hej,

    tyckte att potatissalladen med dijonvinägretten såg så god ut som du serverade på en studentskiva. Har du receptet på den?

    Mvh Susanne

    1. Hej Susanne. Jag tror att du menar den här potatissalladen som jag hade med i Allers grillreportge i somras. Här kommer receptet.
      10 pers

      1 stor påse babyspenat
      1 kg kokt skivad färskpotatis
      3 skivade knipplökar
      200 g strimlade sockerärtor
      10 skivade rädisor
      150 g smulad fårost
      delikatesskapris

      Dressing
      1 dl olivolja
      1 dl solrosolja
      2 msk vitvinsvinäger
      2 msk dijonsenap
      1 tsk salt
      1 nypa socker
      nymalen svartpeppar
      2 msk vispgrädde

      GÖR SÅ HÄR
      1. Koka potatisen med skal på. Låt dem kallna. Skala och skiva potatisen.
      2. Strö babyspenat över en stor tallrik och varva med potatis, knipplök, sockerärtor och rädisor.
      3. Smula fårosten över salladen och toppa med delikatesskapris.
      4. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över strax innan du serverar.

Kommentarer är stängda.