Det verkar som om sommaren är på väg att ta slut, men jag slutar inte grilla för det!  Jag tycker att man kan grilla året runt egentligen. Tänk er bara en grillad korv mitt i vintern! Kanongott och mysigt!

I sommar har jag upptäckt fördelarna med att grava köttet innan jag grillar. Inga oljiga marinader, som tänder eld på briketterna, utan en smakrik lag som gör att köttet blir mört och gott.

Lammkött och lammkorv är något som jag fastnat för ordentligt. Tillsammans blir det en riktigt god kombination, där kryddorna från lagen sätter riktigt god smak på spetten. Så innan vi så sakterliga  går mot höst, så kommer ett av mina grillrecept som varit en höjdare i sommar.

Varsågoda!

ROSMARIN OCH VITLÖKSGRAVAT LAMMSPETT MED GETOSTKRÄM

ca 20 spett

900 g lammentrecôte
10 lammkorvar
5 dl vatten
2 msk salt
2 msk socker
skal och juice av en lime
4 msk finhackad rosmarin
4 krossade vitlöksklyftor
20 träspett

Getostkräm
180 g getost
1 dl crème fraich
salt
citron

GÖR SÅ HÄR
1. Blötlägg spetten i vatten, så att de inte bränns när du ska grilla.
2. Skär lammköttet i små fina kuber om ca 2 cm.
3. Skär korvarna i slantar.
4. Blanda vatten, salt, socker, limejuice och skal, rosmarin och vitlök. Lägg i köttet och låt det gravas i ca en timme.
5. Trä upp lamm och korv på spett och grilla.

GETOSTCRÈME
1 Skär getosten i små bitar och mixa med crème fraich.
2 Smaka av med salt och citron.

Vintips: Till lammet rekommenderar jag en mustig och kryddig Côtes-du-Rhône (nr 2011). 99 kr på systembolaget.

Hejhej

Pernilla

Foto: Peter Erlandsson